3 d’abril del 2013

VS - Joan Todó i Adrià targa, les veus del segon recitalDesprés d'una setmana de descans, aquest dijous tornen els recitals a l'Esquerda amb un duet d'allò més potent. A l'escenari invisible del casal, podrem veure en acció dues de les noves veus de la poesia catalana més singuals, potents, robustes i coherents.

Aquest dijous 4 d'abril, segon recital a l'Esquerda, amb Joan Todó i Adrià Targa, a les 20:30h.Joan Todó Cortiella va néixer a La Sénia el 1977 i ha publicat tres llibres, el recull de poemes Los fòssils (al ras) (2007), el recull de relats A butxacades (2011) i El fàstic que us cega (2012), tots ells publicats per LaBreu Edicions. A banda d'això, ha col·laborat en diverses revistes literàries, com el Paper de Vdre, Quadern, Pèl Capell, El Tacte que té, Reduccions  i Caràcters. Com diuen a la pàgina de LaBreu, "ha anat bastint una obra de prematura maduresa a partir d'un ultralocalisme que la converteix en universal, on l'aposta per un llenguatge intimista i alhora deutor de l'exterioritat, amb un indisciplinat ús del lèxic local que s'expandeix a qualsevol territori que pugui enriquir, el converteix en una de les veus més importants del present literari del nostre país".
Adrià Targa i Ramos (Tarragona, 1987) és escriptor, amb una producció literària que es centra en la poesia. L'any 2010 es va proclamar guanyador del Premi de poesia de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb Boques en calma (Edicions 62, 2010); amb la mateixa obra va guanyar el premi El Temps de les Cireres de Seròs l'any 2011. Abans havia publicat L'exili de Constança, a Cossetània Edicions, l'any 2008. "L'Adrià prové de la vivesa del diàleg que estableix amb Rosselló-Pòrcel, amb Gabriel Ferrater -sobretot- i també amb els autors de l'antiguitat, amb Catul al capdavant. Però, a diferència de molts escriptors que s'han enlluernat pel cant d'aquesta "sinfonia inextingible", Targa ha sabut pair-los. De Ferrater n'ha heretat la pulcritud per la llengua i la forma, l'ofici de poeta inexpugnable i un allunyar-se del romanticisme".
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada