Qui som?L’Esquerda és el Casal Popular de Granollers, un col·lectiu i un espai físic.

El col·lectiu el forma una assemblea de joves de la ciutat que mira de transformar el seu entorn des dels plantejaments de l'esquerra independentista. L'Esquerda treballa des de l'agitació cultural organitzant activitats com concerts, recitals, xerrades, celebracions de dates assenyalades, etc. Actualment, l'Esquerda té un calendari anual d'activitats complert, alguns exemples són la celebració de l'11 de setembre, el Cap d'Any, Els Versos Lliures, El Cicle de Cants i Autors, les xerrades ..i compromís, el Sant Jordi o el 31 de maig, entre d'altres

L'espai físic es troba al c/ Enric Prat de la Riba número 31. Obert tots els dies de la setmana de 6 de la tarda a 9 del vespre i els divendres i dissabtes fins les 2 de la matinada.  El local compta amb una zona de bar pels socis on s'hi poden trobar begudes i menjar a preus populars, una zona per exposicions, un espai d'intercanvi de llibres, informació i difusió dels moviments socials d'arreu dels Països Catalans, jocs de taula, un futbolí  i una televisió. A més, el local compta amb una sala de reunions oberta a col·lectius propers i de l'esquerra independentista.

Moltes de les activitats del col·lectiu tenen lloc al local. Alhora, l'espai acull activitats proposades per persones i/o altres col·lectius. Cal destacar que l'Esquerda és l'únic col·lectiu de Granollers amb un espai propi, autogestionat i autònom, obert a la ciutat.

L'Esquerda vol ser un agent actiu que incideixi en la vida social, cultural i política de la ciutat i la comarca. Amb la seva activitat, l'Esquerda vol enfortir l'opció de l'esquerra independentista sent-ne un col·lectiu més i acostant a Granollers els seus plantejaments i campanyes.