10 de setembre del 2013

Convocatòria de dejuni i dels dejunis

Des de l'Esquerda us volem animar a participar d'aquesta iniciativa,


La Comissió Promotora de la ILP per una RENDA GARANTIDA CIUTADANA, convoca un dejuni des de la tarda del divendres 13 fins a la tarda del diumenge 15 de setembre a la Plaça de Catalunya de Barcelona amb el propòsit d’exigir que es compleixi l’Estatut, que en l’article 24.3 diu: “Les persones o famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”.

Volem que sigui el primer d’altres dejunis que per la mateixa causa puguin fer-se a partir d’aquesta data a d’altres barris, ciutats i pobles de tot Catalunya.

Els objectius d’aquesta acció no-violent són dos. La manifestació simbòlica de la necessària solidaritat ciutadana amb tots aquells que de manera més aguda pateixen els efectes de l’actual situació econòmica: aturats de llarga durada i sense subsidi, joves o dones que no troben feina o l’han perdut, desnonats víctimes de les institucions financeres, nens i nenes poc alimentats.

Però en segon lloc és també una denúncia, una lluita utilitzant el procediment de la no-violència, contra totes aquelles administracions i autoritats amb responsabilitat que han decidit rescatar la banca i els banquers, perdonant el frau i encobrint les seves estafes, en lloc de protegir els ciutadans i les víctimes:
No hauria hagut de fer falta cap ILP ni hauríem volgut arribar a aquest extrem perquè les autoritats complissin allò a que per llei estan obligades a complir. Amb la ILP només demanem que es compleixi la Llei. No complir-la és un delicte. És justificable que si no ho fan puguem considerar delinqüents a aquestes autoritats.

Ens aplegarem doncs a la Plaça de Catalunya des del divendres 13 a les 5 de la tarda fins el diumenge 15 a les 5 de la tarda. Tothom serà benvingut, tant els que puguin passar-hi els dos dies com tots aquells que simplement vulguin acompanyar-nos només durant una estona.

Esperem que el dejuni, com a símbol de protesta i de solidaritat amb els més vulnerables, s’estengui progressivament per tot Catalunya. Difongueu la proposta i convoqueu a tothom. RESCATEM LES PERSONES.

La dignitat col·lectiva d’una societat no es mesura per les possibilitats que tenen els més rics o seus nivells més alts sinó pel respecte i l’estima amb la que són tractats els sectors més castigats.


Barcelona, juliol de 2013

Comissió Promotora de la ILP per una RENDA GARANTIDA CIUTADANA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada