18 de juliol del 2012

Comunicat davant el desallotjament del Casal Popular Manuel de Pedrolo

Aquest matí, 18 de juliol de 2012, els Mossos d’Esquadra acompanyats del suposat propietari, Josep Maria Miserachs Vidal han estat desallotjat el Casal Popular Manuel de Pedrolo (c/Bertran 106), al barri de St. Gervasi de Cassoles (Barcelona).

El projecte del Casal Popular Manuel de Pedrolo  va néixer el 3 d’agost de 2008 quan l’Assemblea de Joves de Cassoles (AJC) va alliberar una antiga torre del barri de St. Gervasi de Cassoles que portava més de vint-i-cinc anys abandonada. L’objectiu d’aquest nou projecte era dotar el jovent i el veïnat del barri d’un espai autogestionat on realitzar activitats de caire associatiu, lúdic, polític i social, alhora que pretenia continuar enfortint un barri molt delmat associativament. De la mateixa manera, enteníem, i entenem encara, l’okupació d’espais com una eina eficaç de denúncia contra l’especulació al barri, i que impedeix el jovent de Cassoles buscar un futur allà on vam néixer.
Des de l’inici, en  què es va condicionar l’espai amb l’esforç i col·laboració del veïnat, i al llarg d’aquests quatre anys de gestió de l’espai, el Casal ha significat un dels reductes de resistència de St. Gervasi, un front des del qual s’han denunciat els abusos i menyspreus dels poders públics, i les injustícies que ens han tocat viure en aquests temps difícils i plens d’oportunitats per a enfortir la cohesió social, la solidaritat i la construcció d’alternatives polítiques. A més, hem demostrat la necessitat de disposar d’espais autogestionats al barri. El nostre, ha estat un projecte que no es reduïa a les parets del Casal, sinó que en la mesura del possible hem col·laborat i organitzat activitats que ja podem considerar tradicionals al barri com la calçotada, el correllengua, la castanyada,  les festes populars de Cassoles, la jornada castellera etc. Així, esperem que la nostra tasca no hagi estat de bades, i que,  juntament a la resta de col·lectius haguem col·laborat a consolidar un barri viu i combatiu. De la mateixa manera, emplacem al veïnat, joves i grans, a continuar apostant per l’autogestió de les nostres vides, a unir-nos davant les injustícies que observem a diari i a treballar per un present i un futur millor.
A més, volem denunciar la complicitat dels poders públics en aquests processos legals, ja que entenem el desallotjament com una agressió envers tota aquella gent que no es limita a contemplar les injustícies que ens envolten i s’organitza per combatre-les. Finalment, agrair el suport que hem tingut al llarg d’aquests anys, de moltes entitats, col·lectius, associacions i veïns/es del barri.
 
Visca el casal Popular Manuel de Pedrolo!
Visca St. Gervasi de Cassoles!
La lluita continua!
 
Assemblea del Casal Popular Manuel de Pedrolo
St. Gervasi de Cassoles, Països Catalans a 18 de juliol de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada